trekhaak

Trekhaken

Op vakantie met de caravan, erop uit met de fietsen achter de auto, grote (verhuis)klussen? Een trekhaak op uw auto is onmisbaar. Claushuis is dé specialist in het monteren van trekhaken op uw auto. U krijgt van ons deskundig advies over verschillende mogelijkheden voor uw auto. Voor bijna elke auto zijn er meerdere mogelijkheden voor een trekhaak. Gebruiksgemak en veiligheid zijn onze uitgangspunten. Als merkonafhankelijk bedrijf kan Claushuis elk merk trekhaak monteren.
 
Onze monteurs houden zich hoofdzakelijk bezig met de montage van trekhaaksystemen waardoor zij zich specialist kunnen noemen op dit terrein. De benodigde tijd voor inbouw is dan ook minimaal terwijl de kwaliteit optimaal blijft.

Trekhaken met een vaste of afneembare kogel.

Bij de aankoop van een trekhaak heeft u de keuze tussen een vast of een afneembaar systeem. Een vaste trekhaak is het meest bekend. Het is de eenvoudigste en tevens de goedkoopste oplossing voor mensen die de trekhaak vooral willen gebruiken voor een fietsendrager of om zo nu en dan een aanhangwagentje te trekken.

afneembare_trekhaak_01 afneembare_trekhaak_02 afneembare_trekhaak_03 afneembare_trekhaak_04

Een afneembaar systeem is fraaier omdat het in veel gevallen wegvalt achter de bumper nadat de kogel afgekoppeld is. Een afneembaar systeem is noodzakelijk indien de kogel voor de kentekenplaat valt en het niet mogelijk is de kentekenplaat op een andere plek te monteren.

Indien uw auto voorzien is van parkeersensoren kan het ook noodzakelijk zijn om een afneembaar systeem te laten monteren. Overigens hebben veel nieuwe auto’s daarom de mogelijkheid de parkeersensoren handmatig uit te schakelen.

Vanzelfsprekend moet u ervoor zorgen dat de losse kogel op een veilige plaats in uw auto opgeborgen wordt.

Elektrische aansluitingen

Een 7 polige aansluiting (ook wel de standaard aansluiting genoemd)

verloopstekker_7polig_13polig

Deze aansluiting wordt voornamelijk gebruikt voor aanhangwagens, fietsendragers en trailers en wordt standaard voorzien van een mistlampaansluiting. Wanneer u een constante stroom wilt gebruiken is ons advies om over te schakelen naar een 13-polige aansluiting, om de eenvoudige reden dat er geen aansluitmogelijkheid meer aanwezig is op het 7-polige systeem om er een constante stroomaansluiting op te monteren.

Een 13 polige aansluiting kan worden onderverdeeld in een Jaeger aansluiting of een WeST (Multicon) aansluiting.

verloopstekker_jaeger_multicon

De keuze hangt af van de stekkeruitvoering van de caravan. De Duitse auto en caravan industrie heeft gekozen voor de Jaeger aansluiting. Een 13 polige aansluiting wordt voornamelijk gebruikt in combinatie met een caravan. De extra aansluitingen zijn nodig voor constante stroom aansluiting voor de koelkast tijdens het rijden, voor de binnenverlichting en de achteruitrijdverlichting. Indien de constante stroom draad, bedoelt voor aansluiting van de koelkast, geschakeld dient te worden via het contactslot worden er extra kosten ad € 35,- doorberekend.

Verloopstekkers

Aansluiting van een 7 polige stekker op een 13 polige aansluiting

Soms is het handig om een 7 polige stekker aan te kunnen sluiten op uw 13 polig systeem. Denk hierbij aan de fietsendrager of een aanhangwagentje. De aansluiting op een WeST (Multicon) aansluiting is eenvoudig omdat de 13 polige stekker hierop voorbereid is. Voor het Jaeger systeem heeft u een verloopstekker nodig die wij kunnen leveren. Verloopstekker van een Jaeger aansluiting naar een Multicon aansluiting

Indien uw auto voorzien is van een Multicon aansluiting en uw caravan heeft een Jaeger aansluiting, dan kunnen wij een verloopstekker leveren.

Extra wensen en nieuwe functies

Dankzij moderne bekabelingsystemen van nieuw ontwikkelde voertuigen is het mogelijk om extra functies aan te bieden. Daarbij valt te denken aan:
    •    Parkeersensor (PDC) uitschakeling;
    •    Mistlampuitschakeling;
    •    TSP: trailer stability program: een uitbreiding op het voertuig ESP;
    •    Achteruitrijlampen op caravan of aanhanger.
Indien gewenst kan Claushuis Groep door gebruikmaking van originele kabelsets en samenwerking met betreffende dealerbedrijven deze extra wensen geheel voor u uitvoeren.

Trekhaak laten monteren

Als u een trekhaak wilt laten monteren bent u aan het juiste adres bij Claushuis Groep. Behalve de beste all-in prijs voor het trekhaak monteren is voor u een uitstekende service en een goed advies essentieel. Claushuis Groep richt zich op het monteren van trekhaken op personenwagen en bestelauto’s en mag zich dan ook specialist noemen in het monteren van een trekhaak op uw auto. 

U krijgt van ons deskundig advies over verschillende mogelijkheden voor uw auto. Voor bijna elke auto zijn er meerdere mogelijkheden voor een trekhaak.

Gebruiksgemak en veiligheid zijn onze uitgangspunten. 

Als merkonafhankelijk bedrijf kan Claushuis Groep elk merk trekhaak leveren en monteren. Als service biedt Claushuis Groep klanten de mogelijkheid een gratis leenauto mee te nemen (€ 0,10 per km benzinekosten).

Indien u kiest voor een afneembaar trekhaaksysteem instrueren wij u vanzelfsprekend hoe u om moet gaan met uw afneembare trekhaak. 

Claushuis Groep werkt uitsluitend op afspraak, wij hebben 1 werkdag nodig voor de montage van uw trekhaak.

Meer informatie, prijs weten of een afspraak maken? Wij bellen u graag op!

Aanmelden

Claushuis Groep bevindt zich in Den Haag. Bekijk hier de routebeschrijving of ontvang meer informatie.