Autobanden

Bij ons altijd de scherpste prijzen en snelle service!

Bel voor een afspraak 070 397 76 78 U kunt ook het contact formulier invullen! Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Bij ons altijd scherpe prijzen en snelle service!

Winterbanden of Zomerbanden

De winterband is de beste keuze in de winter. Dat concludeert de ANWB op basis van de laatste winterbandentest. Voor het eerst heeft de ANWB namelijk, naast reguliere winterbanden, een aparte test met vier-seizoenenbanden uitgevoerd. Vier van de vijf geteste vier-seizoenenbanden zijn volgens de ANWB minder geschikt om op wintersport te gaan.

De ANWB adviseert leden die de auto in de winter dagelijks gebruiken of op wintersport gaan daarom te kiezen voor winterbanden.

winterbandHet blijkt dat winterbanden onder winterse omstandigheden beduidend beter presteren dan de vier-seizoenenband. Winterbanden zijn geschikt om over een besneeuwde bergpas te rijden, terwijl bij vier-seizoenenbanden in dat geval het gebruik van sneeuwkettingen veel eerder noodzakelijk zal zijn. Bij het wegrijden in de sneeuw of bij bochten blijkt winterband door meer grip op de weg beter te presteren dan de  vier-seizoenenband. Bij de remweg op sneeuw geeft de vier-seizoenenband weinig toe op de winterband.

Het rijgedrag op sneeuw wordt onder andere op een (afgesloten) bergpas getest. Dit onderdeel van de winterbandentestvindt vaak ’s nachts plaats omdat de conditie van de sneeuw dan langer constant blijft.
De verschillen zijn verklaarbaar. Anders dan vier-seizoenenbanden beschikken winterbanden over een soort rubber en profiel dat ervoor zorgt dat zij optimaal presteren in het winterseizoen. De vier-seizoenenband is weliswaar in alle seizoenen te gebruiken, maar levert daardoor wel in op de best haalbare prestaties onder winterse omstandigheden in vergelijking met winterbanden.

Meer informatie, prijs weten of een afspraak maken? Wij bellen u graag op!

Aanmelden

Claushuis Groep bevindt zich in Den Haag. Bekijk hier de routebeschrijving of ontvang meer informatie.